Arkitektkonkurrence

Campusområdet skal kobles sammen med bymidten.

Slagelse Kommune udskrev en indbudt arkitektkonkurrence i januar, hvor fem udvalgte arkitektteams konkurrerede om at skabe en helheds- og udviklingsplan, der skal koble campusområdet med bymidten. Det centrale nedslagspunkt er Stationspladsen, hvor konkurrencedeltagerne skulle komme med deres bud på et nyt design, der skal invitere til ophold og lettere adgang til byen. Arkitektkonkurrencen løb fra den 25. januar 2016 og frem til den 11. april 2016.

De fem udvalgte arkitektteams var:

  • Tegnestuen Vandkunsten i samarbejde med Marianne Levinsen Landskab, Obicon, SNE Architects, ICP og Alexandra Instituttet.
  • Team Juul Frost i samarbejde med Atkins og John Pløger.
  • Transform i samarbejde med Urban Agency, Rambøll NO, Livingcities og Ulrik Hidsberger.
  • Tredje Natur i samarbejde med Vilhelm Lauritzen Arkitekter, Alectia og Rekommanderet.
  • Sleth i samarbejde med Erik Brandt Dam Arkitekter, Fjerring ingeniør, Tom Nielsen, Mark Lorenzen og Urban Creators.

Vinderforslaget blev offentliggjort den 22. juni 2016. Det var arkitektvirksomheden Sleth i samarbejde med Erik Brandt Dam Arkitekter, Fjerring Rådgivende Ingeniører, Tom Nielsen, Mark Lorenzen og Urban Creators som vandt arkitektkonkurrencen om Campus Slagelse med forslaget om en cykelforbindelse, som forbinder Nordskoven med studenter-søen syd for Slagelse. Dermed bliver det Sleth-teamets forslag, som kommer til at tegne de overordnede linjer for udviklingen af Slagelse by de næste mange år frem. 

Med en samlet konkurrencesum på 85 mio. kr. er det den største arkitektkonkurrence i Slagelse Kommunes historie. 

 

Siden er sidst opdateret 15. december 2017