Forskningens Døgn 2021

Forskningens Døgn åbner fredag den 23. april og kører til og med torsdag den 29. april 2021. Kom og vær med! Alle foredrag og aktiviteter foregår online.

Forskningens Døgn kører igen i 2021 – men med et ændret format pga. COVID-19. (Foredraget har allerede fundet sted, se videooptagelsen her)

COVID-19 har med al tydelighed vist os, at der er brug for dygtige, danske forskere, og at forskere kan give os løsninger og en dybere indsigt. Det er vigtigt, at forskning bliver udvekslet og debatteret, også med personer, der er uden for forskningsmiljøet. Derfor kører Uddannelses- og Forskningsministeriet Forskningens Døgn igen i 2021 i uge 17.

Kig her & Klik på Zoom Link

Forskningens døgn i Slagelse 2021

På opdagelse i legens verden (Online Fredag d. 23. april)

(alder 16 år+, men kan også ses af yngre børn sammen med forældre eller en lære)

Ved: Helle Marie Skovbjerg, Mathias Poulsen, Designskolen Kolding

Hvad sker der, hvis vi nærmer os verden og alle hverdagens aktiviteter på legende måder? Hvis vi giver legen, nysgerrigheden, fantasien og kreativiteten mere plads, når vi er studerende, går på arbejde, holder fri og i det hele taget er til? Vi vil tale om, hvordan det først og fremmest er vigtigt at forsøge at begribe legen ved at øve sig i at sætte ord på leg og udvikle et sprog, så vi kan tale sammen om leg og legens kvaliteter. Vi vil undersøge, hvordan konkrete legeaktiviteter kan hjælpe sproget på vej, og måske endda inspirere os med at blive mere legende i det hele taget.

Udvidet beskrivelse:

Hvad sker der, hvis vi nærmer os verden og alle hverdagens aktiviteter på legende måder? Hvis vi giver legen, nysgerrigheden, fantasien og kreativiteten mere plads, når vi er studerende, går på arbejde, holder fri og i det hele taget er til?

Vi ved godt, hvad leg er, men det kan være vanskeligt at sætte ord på. Vi vil tale om vigtigheden af at have et sprog for leg, som vi kan dele sammen, og vigtigheden af, at sproget må være et sprog, der rammer erfaringen, så det bliver muligt at kunne genkende de oplevelser vi har af leg, i det sprog, som vi har om det. Det lyder måske enkelt nok, men i praksis er det betydeligt sværere end man skulle tro. Legeudforskningen bliver på den måde både en konkret aktivitet og en leg med ord om, hvad det er, som vi laver sammen.

Vi undersøger legen som arena for en fælles, kropslig undersøgelse af hvordan vi kan være i verden, og hvordan vi er sammen med hinanden. Her finder vi nye muligheder, får skøre idéer, og åbner verden op så mere kan lade sig gøre.

Vi kommer til at veksle mellem korte oplæg, legeaktiviteter og fælles refleksion.

Husk alt er online på Zoom

Program:

12.30-12.40: Velkommen i legen

12.40-13.10: Oplæg ved Helle Marie og Mathias

13.10-13.40: Vi leger!

13.40-14.00: Refleksion, samtale og afrunding

 

Kig her & Klik for at se optagelsen af foredraget

 

Siden er sidst opdateret 29. april 2021