Nyheder

Der er fokus på bæredygtighed og cirkulær økonomi, når Forskningens Døgn rykker ind i Vestsjællandscentret fredag den 20. april.

Skrotlaboratorie sætter fokus på genbrug

Byg din egen skrotrobot og få inspiration til, hvordan du kan genbruge dit brugte tøj. Det er et par af de tilbud, som de besøgende i Vestsjællandscentret kan få med fredag den 20. april kl. 14-18. Som led i den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn rykker forskerne, studerende sammen med et par lokale virksomheder ind i centret, hvor ”skrotlaboratoriet” sætter fokus på bæredygtighed og genbrug.    

”Laboratoriet” bliver indrettet på centertorvet med kreative værksteder, hvor børnene blandt andet kan bygge en skrotrobot sammen med kreahovederne fra Frirum Lab og studerende fra Syddansk Universitet eller lave fantasifigurer af skrot sammen med pædagogstuderende fra Absalon. Imens kan modeinteresserede få hjælp af designeren Mia Hoffmann til at sy gammelt tøj fra Røde Kors’ genbrugsbutik om til smart modetøj. Erhvervsakademi Sjælland serverer vegetardeller, hvor der indgår planteproteiner, som forskerne fra erhvervsakademiet arbejder på at gøre mulig at dyrke i Danmark, og hos AffaldPlus kan man se, hvad der sker, når sodavandsdåsen bliver sendt til genbrug.

Skrotlaboratoriet i Vestsjællandscentret er en af over 700 arrangementer, som bliver afholdt i forbindelse med Forskningens Døgn. Det er Slagelse Kommune, som sammen med Syddansk Universitet, Erhvervsakademiet Sjælland, Professionshøjskolen Absalon, Frirum Lab og AffaldPlus står bag arrangementet i Vestsjællandscentret.

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

  • Bylivskoordinator Ida Espe Andersen, telefon 30 44 05 67