23 arkitekter vil være med i konkurrence

Slagelse Kommune har fået 23 ansøgninger fra arkitektvirksomheder, som vil være med i arkitektkonkurrencen om Campus Slagelse. Første skridt bliver at prækvalificere tre-fem virksomheder til konkurrencen.

23 arkitektvirksomheder vil gerne prækvalificeres til arkitektkonkurrencen for Campus Slagelse. Først skal tre-fem virksomheder prækvalificeres til at deltage i selve arkitektkonkurrencen, som derefter munder ud i en helheds- og udviklingsplan for campusområdet sammen med er design for, hvordan stationspladsen skal se ud.

- Vi er meget tilfredse med, at der har været så stor interesse for at deltage i konkurrencen om at komme med et bud på, hvordan vi får skabt et levende campusmiljø i Slagelse til gavn for de studerende og Slagelse by. Det er meget velkvalificerede bud, vi har modtaget, og nu vil vi gennemgå alle bud, så vi finder de helt rigtige deltagere, siger borgmester Stén Knuth (V).

Med en samlet konkurrencesum på 85 mio. kr. er det den største arkitektkonkurrence i Slagelse Kommunes historie. Konkurrencedeltagerne skal komme med en helheds- og udviklingsplan for området omkring Slagelse Station, som skaber rammerne for et campusmiljø, hvor studerende, iværksættere og kommune kan arbejde tæt sammen. Der er kommet bud fra både danske og udenlandske firmaer.

- Vi har en chance for at skabe et enestående område, hvor flere studier får rammer til et fællesskab, hvor hele byen også inviteres med ind, siger Stén Knuth.

Af de 23 virksomheder skal der prækvalificeres mellem tre og fem, som kommer til deltage i selve konkurrencen. Forventningen er, at Slagelse Kommune kan afsløre de prækvalificerede virksomheder i starten af december måned.

Flere oplysninger

  • Borgmester Stén Knuth Telefon 24 40 01 11
  • Projektudvikler Rudi Saltofte Olesen Telefon 29 12 02 66

Pressemeddelelse den 9. november 2015