Fem teams skal konkurrere om Campusplan

Fem arkitektteams skal konkurrere om at lave en helheds- og udviklingsplan for Campus Slagelse.

Slagelse Kommune har prækvalificeret fem arkitektteams til at deltage i arkitektkonkurrencen om Campus Slagelse. Dermed bliver det blandt de fem teams, at totalrådgiveren på udviklingen af Campus Slagelse skal findes, og vinderen kommer til at lave den helheds- og udviklingsplan, der kommer til at danne grundlaget for videreudviklingen af Campus Slagelse. Målet er at koble bymidte og stationsområdet sammen.

- Det var et meget stærkt felt, som har søgt om at være med. De fem teams, vi har valgt, er førende indenfor byplanlægning. De har alle erfaringer med lignende opgaver fra ind- og udland, og alle fem har vundet konkurrencer som ligner Campus Slagelse-opgaven, siger borgmester Stén Knuth (V).

De fem teams er udvalgt blandt 23 teams, som søgte om at blive prækvalificeret til opgaven. De fem teams, som er blevet prækvalificeret, er:

  • Tegnestuen Vandkunsten i samarbejde med Marianne Levinsen Landskab, Obicon, SNE Architects, ICP og Alexandra Instituttet.
  • Team Juul Frost i samarbejde med Atkins og John Pløger.
  • Transform i samarbejde med Urban Agency, Rambøll NO, Livingcities og Ulrik Hidsberger.
  • Tredje Natur i samarbejde med Vilhelm Lauritzen Arkitekter, Alectia og Rekommanderet.
  • Sleth i samarbejde med Erik Brandt Dam Arkitekter, Fjerring ingeniør, Tom Nielsen, Mark Lorenzen og Urban Creators.

Arkitektkonkurrencen er en del af Slagelse Kommunes arbejde med at omdanne området omkring stationen til et nyt campusområde. I første omgang skal de fem teams komme med et bud på, hvordan stationspladsen skal se ud og samtidig lave en helheds- og udviklingsplan for området. Planen skal danne rammerne for en campus, hvor studerende, iværksættere og kommune kan arbejde tæt sammen.

- Vi vil gerne gøre Slagelse til en levende uddannelsesby, og her spiller arkitektkonkurrencen en afgørende rolle. Derfor har vi også store krav og forventninger til deltagerne, for hvis vi skal lykkes, har vi brug for en visionær plan, som skaber rammerne for, at campus bliver en naturlig del af Slagelse, siger Stén Knuth.

Selve arkitektkonkurrencen skydes i gang efter nytår. Når de fem teams har afleveret hver deres bud, bliver forslagene bedømt af en dommerkomité bestående af politikere og interessenter fra Slagelse samt to fagdommere, som Arkitektforeningen udpeger. Forventningen er, at Slagelse Kommune kan afsløre vinderprojektet inden sommerferien 2016.

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

  • Borgmester Stén Knuth, telefon 24 40 01 11
  • Projektudvikler Rudi Saltofte Olesen tlf. 29 12 02 66