Samarbejde med erhverv startes i Posthus

Virksomheder, studerende og kommune skal arbejde tæt sammen i det nye campus ved stationen i Slagelse. Torsdag bliver den første store satsning skudt i gang, når korsørvirksomheden Ergolet og Syddansk Universitet, UCSJ og EASJ sammen med Slagelse Kommune starter et fælles projektforløb.

Virksomheden Ergolet får stillet en udviklingsafdeling på cirka 50 studerende til rådighed, og de studerende får mulighed for at prøve kræfter med en case fra den virkelig verden. Torsdag kl. 8 skydes gang i et projekt, hvor studerende fra Syddansk Universitet, UCSJ og EASJ skal komme med deres bud på, hvordan Ergolets genoptræningslift Ergo Trainer kan produktudvikles.

- Vi får nye øjne til at kigge på vores produkt, og måske får vi også ideer til, hvordan vi kan videreudvikle det. Derfor var vi ikke i tvivl om at sige ja, da vi blev spurgt om vi ville være med i projektet, siger adm. direktør for Ergolet Peter Harwith.

Det er studerende på sygeplejeske-, pædagog-, multimediedesigner- og HA-uddannelserne, som deltager i forløbet, og meningen er, at de med hver deres faglighed skal komme med bud på, hvordan Ergo Trainer kan udvikles, markedsføres eller sælges bedre. Projektet er endnu skridt på vejen til at lave et samlet campus ved stationen i Slagelse, hvor virksomheder, iværksættere, studerende og kommune arbejder tættere sammen.

- Vil vi rigtig gerne samarbejde endnu mere med det private erhvervsliv, fordi det giver vores studerende mulighed for at prøve kræfter med virkelige problemstillinger. Det håber vi der kommer mere af, og derfor deltager vi gerne i samarbejdet, siger uddannelseschef Susanne Tellerup, UCSJ.

Netop det tidligere Posthus, som ligger i det nye campusområde, skal i fremtiden danne rammen om et vækstmiljø, hvor virksomheder, studerende og kommune arbejder tæt sammen. Meningen er, at de studerende skal indgå i denne slags projektforløb, hvor de får mulighed for at arbejde sammen med erhvervslivet. På sigt er det visionen, at det skal skabe nye virksomheder og arbejdspladser.

- Målsætningen med den nye campus er ikke kun at lave et campus for studerende. Vi vil gerne integrere uddannelser, virksomheder og kommune mere end man ser det i dag, så vi på den måde får skabt nye ideer, som bliver til nye virksomheder og arbejdspladser, siger borgmester Stén Knuth.

Dagen starter for de studerende kl. 8 og slutter først kl. 20. Det foregår i Posthuset, sdr. Stationsvej 26, hvor pressen også er velkommen til at deltage. Kontakt udviklingskonsulent Jens Lerager på tlf. 21 67 98 51 for mere information. 

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

  • Borgmester Stén Knuth telefon 24 40 01 11 
  • Adm. direktør Peter Harwith Ergolet, telefon +45 58 36 38 47
  • Uddannelseschef Susanne Tellerup, UCSJ telefon 72 48 13 84

Pressemeddelelse den 15. september 2015