Slagelse får støtte til at udvikle ny hal

En ny idrætshal er måske på vej i campusområdet ved stationen. Som en af tre udvalgte kommuner er Slagelse udvalgt til at deltage i Lokale- og Anlægsfondens indsats ”Nye tider - Nye haller”.

En ny idrætshal, der kan inspirere til både bevægelsesglæde, leg og læring, kan være på vej i Campus Slagelse ved stationen. Slagelse Kommune har gennem et stykke tid arbejdet med planer om at bygge en ny hal i campusområdet, som dels skal bruges af de studerende og dels skal bruges af byens borgere. 

Politisk er der endnu ikke taget stilling til, om kommunen skal bygge en ny hal, men nu har Lokale- og Anlægsfonden besluttet at støtte projektudviklingen. Projektet er udvalgt som en af kun tre halprojekter, der skal deltage i indsatsen ”Nye tider – Nye haller,” hvor 27 kommuner havde søgt om at være med.

- Når vi er en af tre kommuner tilbage, som er blevet valgt til at deltage, så er det en blåstempling af vores projekt. Det giver mulighed for at bygge en hal, som ud over at blive et samlingssted, også vil øge interessen for campus blandt eksterne investorer, og som måske også har mulighed for at blive et varetegn for campusområdet, siger borgmester Stén Knuth (V)

Formålet indsatsen ”Nye tider – Nye haller” er at skabe eksempler på, hvordan nybyggede multifunktionelle idrætshaller kan udformes med rum til en lang række idrætsaktiviteter, kulturtiltag, kreative udfoldelser og sociale fællesskaber. I første omgang betyder udtagelsen af Slagelses hal, at Lokal- og Anlægsfonden betaler alle udgifter til rådgivere i forbindelse med udviklingen af projektet, og hvis fonden mener, at projektet er innovativt nok, så kan de støtte projektet med op til 10 mio. kr.

- Vi kommer til at arbejde sammen med nogle af de bedste rådgivere, så vi har nu en enestående mulighed for at udvikle en innovativ hal. At vi er udvalgt til at deltage er et signal om, at vores projekt har potentiale til at blive en hal, som andre kommuner vil kigge på, når de skal finde inspiration til nye haller, siger 2. viceborgmester Lis Tribler (A)

Udviklingen af den nye hal sker i tæt samarbejder med Syddansk Universitet og University College Sjælland. Udtagelsen til at deltage i Lokale- og Anlægsfondens projekt betyder i første omgang, at man nu har midler til udvikle projektet yderligere. Derefter skal byrådet beslutte om den nye hal skal bygges.

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

  • Borgmester Stén Knuth, telefon 24 40 01 11
  • 2. viceborgmester Lis Tribler, telefon 58 52 97 95

Pressemeddelelse den 2. december 2015