Forskningens Døgn - Professorens Værksted

3D-printere, robotter og en talende skraldespand er nogle af de ting de handlende kan møde i VestsjællandsCentret fredag aften, hvor videnskabsfestivalen Forskningens Døgn rykker ind i centret.

Når der i morgen, fredag den 29 april, er late night shopping i VestsjællandsCentret, så er det ikke kun gode tilbud de besøgende vil møde. Den årlige videnskabsfestival Forskningens Døgn rykker nemlig ind i VestsjællandsCentret, og det betyder, at de besøgende mellem kl. 16 og 22 vil kunne møde blandt andet robotter og en talende skraldespand på centertorvet.  

 

Under overskriften Professorens Værksted er Slagelse Kommune, Erhvervsakademi Sjælland, University College Sjælland og Syddansk Universitet gået sammen med VestsjællandsCentret om Forskningens Døgn. Her vil de tre uddannelsesinstitutioner præsentere det nyeste indenfor hvert deres fagområde på torvet midt i centeret.

 

Hos Erhvervsakademi Sjælland kan man blive klogere på fænomenet Urban Gardening og blandt andet se, hvordan man vander krydderurterne med mobiltelefonen. University College Sjælland tilbyder at måle de besøgendes temperatur, vejrtrækning og puls med et nyt plaster med en lille sensor, og der er også mulighed for at prøve lege med robotter, som bruges til at stimulere børns læring. Syddansk Universitet sætter fokus på såkaldt nudging med den talende skraldespand Big Belly, som siger sin mening om det skrald gæsterne smider i spanden.

 

På scenen vil videnskabsjournalist Lars Henrik Aagaard kl 19 svare på publikums spørgsmål om alt mellem himmel og jord. Han er også forfatter til bogen ”Hvor langt er der til verdens ende?”, hvor han svarer på 50 mulige og umulige videnskabelige spørgsmål, så han er i træning, og det bedste spørgsmål bliver præmieret med et gavekort til VestsjællandsCentret.

 

 

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

  • Bjørn Andersen Samming, University College Sjælland, xbjan@ucsj.dk tlf.: 7248 2049
  • Jane Dahl, VestsjællandsCentret, jada@deas.dk; tlf. 2775 5608
  • Kirsten Lambert, Syddansk Universitet,kirsten@sdu.dk, tlf.
  • Mads Henning Pedersen, Erhvervsakademi Sjælland, mped@easj.dk, tlf. 50 76 62 65
  • Anna Ingemann Jensen, Slagelse Kommune, aninj@slagelse.dk, tlf. 30440567