Offentliggørelse af vinder af arkitektkonkurrence

En cykelforbindelse med grønne oaser gennem Slagelse skal binde byen sammen. Det er hovedideen i vinderforslaget i Campus Slagelse-arkitektkonkurrencen, som arkitektvirksomheden Sleth i samarbejde med Erik Brandt Dam Arkitekter, Fjerring Rådgivende Ingeniører, Tom Nielsen, Mark Lorenzen og Urban Creators har vundet.

Her er en lille film fra receptionen på det gamle posthus, hvor vinderforslaget blev afsløret:

Med et forslag om en cykelforbindelse, som forbinder Nordskoven med studenter-søen syd for Slagelse vinder Sleth i samarbejde med Erik Brandt Dam Arkitekter, Fjerring Rådgivende Ingeniører, Tom Nielsen, Mark Lorenzen og Urban Creators arkitektkonkurrencen om Campus Slagelse. Dermed bliver det Sleth-teamets forslag, som kommer til at tegne de overordnede linjer for udviklingen af Slagelse by de næste mange år frem. 

- Vinderforslaget placerer på fornem vis Slagelse som uddannelsesbyen mellem de to skove, og kobler på en overbevisende måde Slagelse by med landskabet og campus-området. Det vil gøre Slagelse grønnere og være med til at gøre vores by til en attraktiv uddannelsesby, siger borgmester Stén Knuth(V).

Vinderforslaget ligger vægt på grønne elementer, og cykelforbindelsen skal køre igennem en række ”grønne lommer” med parker og opholdesteder. På selve campusområdet ved stationen etableres en ”Campusskov” foran SDU’s bygning. Sdr. Stationsvej skal være et campusstrøg, og stationsforpladsen skal være en åben plads belagt med brosten og en ”regnvandsskål”, som opsamler regnvandet, mens Sct. Mikkelsgade skal omdannes til en allé med træer langs vejen.

- Med vinderforslaget har vi fået en langsigtet og bæredygtig udviklingsstrategi, som vil binde byen og uddannelserne sammen. Alle elementerne i forslaget vil ikke blive realiseret med det samme. Til gengæld vil vinderforslaget få betydning for den måde, vi udvikler byen de næste 30 år, siger Stén Knuth.

Næste skridt bliver at udforme en lokalplan for Campusområdet, så omdannelsen af campusområdet kan sættes i gang. Når den er på plads, vil selve ombygningen af campusområdet kunne starte, men allerede i den mellemliggende periode bliver der sat gang midlertidige aktiviteter i området, som skal understøtte udviklingen af campusområdet.

Fakta om arkitektkonkurrencen

 • Arkitektkonkurrencen blev udskrevet i foråret, og opgaven var at lave en plan for, hvordan Campus Slagelse kan blive koblet sammen med resten af byen. Samtidig skulle deltagerne også komme med et forslag til stationsforpladsen.

 • Fem arkitektteams har deltaget i konkurrencen: De fem teams er:

  • Tegnestuen Vandkunsten i samarbejde med Marianne Levinsen Landskab, Obicon, SNE Architects, ICP og Alexandra Instituttet.

  • Team Juul Frost i samarbejde med Atkins og John Pløger.

  • Transform i samarbejde med Urban Agency, Rambøll NO, Livingcities og Ulrik Hidsberger.

  • Tredje Natur i samarbejde med Vilhelm Lauritzen Arkitekter, Alectia og Rekommanderet.

  • Sleth i samarbejde med Erik Brandt Dam Arkitekter, Fjerring ingeniør, Tom Nielsen, Mark Lorenzen og Urban Creators.

 • Alle fem forslag bliver udstillet i Posthuset, Sdr. Stationsvej 26, fra den 27.- til den 29. juni, alle dage fra 9-15.

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

 • Borgmester Stén Knuth, telefon 24 40 01 11
 • Projektudvikler Rudi Saltofte Olesen, telefon 29 12 02 66