Godsbanebygningen lukkes med en fest

Den 17. november 2017 lukker godsbanebygningen. Det sker med en stor fest, hvor der skal siges farvel til den gamle og faldefærdige bygning, som skal rives ned næste år.

De sidste godt to år har godsbanebygningen ved stationen i Slagelse dannet rammen om skateboardramper, streetbasket og en lang række midlertidige arrangementer og streetaktivitet. 1. december er det slut. Godsbanebygningen lukker for at blive gjort klar til at blive revet ned. Men først skal der siges ordentligt farvel, og derfor inviterer Slagelse Kommune unge, studerende og alle andre interesserede til afslutningsfesten ”Final Street Event” fredag den 17. november kl. 15 -18 i bygningen.

- Jeg har været glad for at se alle de unge, som har haft nytte af bygningen de sidste to år. Det har givet os masser af erfaring med streetaktiviteter, som vi kan bruge i det nye campusområdet. Derfor er det også kun passendende, at vi siger farvel til bygningen med manér, siger borgmester Stén Knuth(V).

Når bygningen lukker, skal den først tømmes for inventar. Det sker i løbet af december. Der er ikke sat dato på, hvornår nedrivningen starter, men det kommer til at ske inden sommeren 2018, hvor Professionshøjskolen Absalon overtager grunden. I fremtiden kommer den til at ligge jord til uddannelsesinstitutionens nye byggeri.

- Salget af grunden til Professionshøjskolen Absalon er et vigtigt skridt på vejen mod en ny pulserende campusbydel. Og derfor kan det godt være, vi skal sige farvel til den gamle godsbanebygning, men det betyder, at vi inden for få år kan sige velkommen til flere tusind nye studerende, siger Stén Knuth. 

Streetaktiviteterne, som lige nu har til huse i godsbanebygningen, arbejder Slagelse Kommune på at finde nye lokaler til.

Fakta om Final Street Event:

Programmet for dagen er fyldt med en masse streetaktiviteter, bl.a. parkour, skateboarding, bordtennis, streetbasket og -fodbold mm. Desuden vil der være fredagsbar for alle uddannelser, graffiti workshop, danseoptræden, foodtrucks og DJ, der sørger for en hyggelige fredagsstemning.

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

Borgmester Stén Knuth, telefon 24 40 01 11

Idrætskonsulent Signe Vig Jensen, tlf. 21 32 27 57

Bylivskoordinator Ida Espe Andersen, tlf. 30 44 05 67