Slagelse holder velkomstfest for nye studerende

Over 800 studerende er inviteret med, når Slagelse igen i år siger velkommen til de nye studerende. Den årlige ”Study Start Slagelse” løber af stablen den onsdag den 6. september .

Gardehusarerne ridder forrest, når Slagelse siger velkommen til de over 800 nye studerende, som starter på deres uddannelse i Slagelse den 1. september. Uddannelsesinstitutionerne, Business Slagelse og Slagelse Kommune gentager sidste års velkomstarrangementet ”Study Start Slagelse”, og i år er også gardehusarerne med.

 

- Vi har som kommune ambitionen om at blive en af regionens førende uddannelseskommuner og får, via tæt samarbejde med uddannelserne, flere studerende i Slagelse de kommende år. Vi har også en klar målsætning om at ville knytte dem tættere til byen, så de bliver en del af bybilledet og Slagelses DNA. Vi har masser at tilbyde og med ”Study Start Slagelse” vil vi sige velkommen til de unge og vise dem byen. Derfor er glad for den store opbakning, der er til arrangementer, siger borgmester Stén Knuth(V).

 

Det er studerende fra Syddansk Universitet Slagelse, Professionshøjskolen Absalon, Erhvervsakademiet Sjælland og VUC Vestsjælland Syd, som er inviteret. De studerende mødes i bibliotekshaven overfor på H.P. Hansens Plads kl. 12.45, og derfra bliver de eskorteret gennem byen af gardehusarerne til Nytorv. Her vil borgmester Stén Knuth holde tale, og derefter er der forfriskninger, goodiebags, og koncert med blandt andet dancehallstjernen Kaka.

 

- Slagelse er en attraktiv handelsby. Det vil vi gerne vise de studerende. Vi håber, at de studerende husker, at der ligger nogen spændende butikker i Slagelse næste gang, de får lyst til at shoppe, og derfor opfordrer vi vores medlemmer til at lave studietilbud på dagen, så de studerende får en god oplevelse af Slagelse fra starten, siger formad for Business Slagelse Torben Kjerulff.  

 

Business Slagelse støtter sammen med Harboe, Bilka og Danske Bank arrangementet, og mange af byens butikker har også skænket gaver og overraskelser til den goodiebag, som de studerende får på dagen. Også fra det lokal foreningsliv er der opbakning – blandt andet Slagelse Talent & Elite, Slagelse Basket, vægtløfterklubben AK Atlas er med på Nytorv og vil fortælle de nye studerende om idrætsmulighederne i Slagelse.

 

FAKTA: Program for Study Start Slagelse

Kl. 12:30: Afgang fra de enkelte uddannelsessteder 
Kl. 12:45: Alle mødes i bibliotekshaven overfor H.P. Hansens Plads
Kl. 13:00: Gardehusaren leder optog gennem byen til Nytorv 
Kl. 13:20: Ankomst Nytorv og velkomst fra scenen
Kl. 13:30: Velkomsttale ved Borgmester Stén Knuth 
Kl. 13:45: Koncert med Dwonji x Jack Maximovich feat. Majimare 
Kl. 14:10: Konkurrence ved Kulturcyklen
Kl. 14:30: Koncert med Kaka
Kl. 15:00: Tak for i dag – Minifestival ved Slagelse Museum kl. 15:00 – 21:00, Indian Summer Night

 

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

  • Borgmester Stén Knuth, telefon 24 40 01 11
  • Bylivskoordinator Ida Espe Andersen, tlf. 30 44 05 67
  • Eventkoordinator Helle Madsen, Business Slagelse, tlf. 51 26 22 99